Fraud Blocker 12 неща, които трябва да знаете, преди да се захванете с плетене - PERFORMANCE YARN

12 неща, които трябва да знаете, преди да се захванете с плетене

Вече сте решили, че искате да се научите да плетете и с трепет избирате прежди за бъдещите си проекти. Споделяме ви цели 12 неща, които е добре да знаете, преди да хванете куките и да обещаете по един шал на всичките си приятели.

pletivo

1. Дайте си време

Придобивате ново умение, а това изисква съответното време и търпение. Не се бързайте и не се отказвайте. Кой знае? След време може да станете истински професионалист.

2. Наслаждавайте се на процеса

Да, приятно е да видите проекта си завършен, но не забравяйте да се наслаждавате на самото плетене през цялото време. Все пак важно е пътуването, а не само целта.

3. Етикетите казват много

Обикновено първите покупки на прежда се случват след: “Хей, хубав цвят!”. Това обаче не е достатъчно, за да започнете, особено ако искате да сте доволни от крайния резултат. Етикетите на преждите посочват подходящата дебелина на куките, които да се използват, както и друга важна информация, която е добре да имате предвид.

4. Търсете информация онлайн

От онлайн уроци до огромни онлайн магазини – всичко е на клик разстояние. Разгледайте какво правят другите плетачи, какви препоръки дават и тн. Задавайте им въпроси, търсете информация.

5. Купувайте качествени прежди

Това гарантира, че вашите творения ще имат добър вид, ще се запазят задълго след употреба, и най-важното – ще са нежни към кожата и няма да предизвикат алергични реакции. Преждите на Performance Yarn притежават сертификат OEKO-TEX Standart 100, което означава, че продуктите ни са оценени като безопасни и са произведени в съответствие със строги световни стандарти за защита от вредни вещества.

oeko-tex standart 100

6. Позволете си да правите грешки

Помнете, че в момента се учите. Не се отчайвайте, ако се наложи да разплитате или да започвате отначало. А може да оставите нещата такива, каквито са, и да имате несъвършено, но уникално творение.

7. Научете се да разбирате схемите за плетене

В началото може да ви се стори, че това е различен език, съставен от сложни йероглифи, но с малко усърдие скоро ще започнете да разбирате какво се крие зад кръгчетата и чертичките.

8. Присъединете се към онлайн общности

Ние от Performance Yarn, например, си имаме Фейсбук група , в която си говорим на разнообразни теми, а участниците споделят различни изделия, изплетени с нашите прежди. Присъединете се!

Фейасбук група

9. Вземайте преждата си навсякъде

Ще се изумите колко различни подходящи места има, където можете да плетете – в кафенето,пред кабинета на лекаря, в колата, докато чакате детето да приключи с някои уроци, и много други. (Плетенето докато гледате филм е за напреднали!)

10. Помнете, че това е хоби

Не вземате изпит, не се състезавате. Доставяте си удоволствие, сътворявайки нещо с ръцете си.

11. Помислете за съхранението на преждата

Подгответе се, че много скоро ще се влюбите в цветовете и възможностите, които преждата предлага. Всяко кълбо ще е по-хубаво от предишното и ще работите по поне 5 проекта едновременно. Не се притеснявайте. Погледнете нещата така: всяко кълбо ви обещава часове забавление и наслада, а те никога не са “прекалено много”.

12. Забавлявайте се

Споделяйте грешките си с други плетачи, забавлявайте се заедно. Ще бъдете изненадани колко много подкрепа ще срещнете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *