Fraud Blocker Какво ни вещае Китайската Нова година? - PERFORMANCE YARN

Китайската Нова година ще настъпи на 10 февруари и по традиция ще бъде отбелязана с двуседмични празненства из цяла Азия. Според китайския хороскоп 2024-та ще е годината на Дървения дракон и ние бързаме да се обърнем към символиката и мистицизма, за да разкрием какво ще ни донесе.

Драконът в китайската култура

Той е символ на сила, мъдрост и късмет. Вярва се, че хората родени през годината на дракона са благословени с изключителни качества и успех в живота. В същото време, той е и символ на промяна и възраждане и отразява динамичната природа на времето, в което живеем.

Дървото символизира пролетта и е символ на растеж и укрепване. Това означава, че тази година ще бъде чудесна за лично развитие, обновяване и промяна.

Съчетанието на двата символа

Съчетанието на символа “дракон” с елемента “дърво” придава още по-голямо значение на тази година като период на новости и постижения. За да подсилим това прекрасно предвещание, нека се обърнем към Фън Шуй (древното китайско изкуство за внасяне на хармония и позитивна енергия в дома). Според него три са основните цветове, на които трябва да наблегнем през тази година – да ги имаме в дома си или да ги носим на дрехите си:
Тъмнозелен – символ на обновлението, хармонията и баланса
Златистожълто – символ на богатство, просперитет и позитивност
Червен – символ на живота и щастието

Ето някои от нашите предложения за подходящи цветове прежди Performance:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *