Fraud Blocker Прасковен мъх- цветът на 2024г. - PERFORMANCE YARN

От създаването си през 60-те години на миналия век, Pantone Color Institute се превъръща в глобален авторитет по цветовете и изиграва решаваща роля в тяхното систематизиране. Изборът на цвят на годината на Pantone е традиция, която започва през 2000г. Това е дълбоко обмислен процес, включващ задълбочено проучване и анализ на глобалните тенденции и културни промени.
Избраният цвят не само ръководи модните дизайнери, но и резонира с потребителите, превръщайки се в символ на текущите културни течения. Всеки декември творци и дизайнери очакват със затаен дъх обявяването на най-актуалния цвят за новата година. Това говори за дълбокото му въздействие в света на модата и дизайна.

Цветът на 2024 година

Той се нарича “Прасковен мъх” (Peach Fuzz)- комбинация от прасковено розово и светло оранжево. Този цвят се оказа сериозна изненада, за всички, които очакваха обявяването му. За разлика от миналогодишния Viva Magenta, Peach Fuzz е много по-деликатен, оптимистичен и нежен.

“В търсене на нюанс, който отразява нашия вроден копнеж за близост и връзка, ние избрахме цвят, излъчващ топлина и модерна елегантност. Нюанс, който резонира със състрадание, предлага усещане за прегръдка и без усилие свързва младостта с вечнoстта.” – заявява Leatrice Eiseman- изпълнителен директор на Pantone Color Institute

Според Pantone, прасковеният мъх олицетворява нашето желание да се грижим за себе си и другите. Той е успокояващ цвят, който създава усещане за уют и комфорт.

Чудесен избор за дрехи и аксесоари

Прасковеният мъх е универсален цвят, който може да се използва в различни стилове и дизайни. Той чудесно се комбинира с други пастелни цветове или земни тонове. Ето някои идеи как да вмъкнете този цвят в декора на вашия дом:

  • Малки статуетки или вази ще са чудесен акцент в цялостното обзавеждане на дома
  • Можете да добавите възглавници, одеяло или друга декорация в този цвят
  • Много от технологичните компании предвиждат различни устройства, изработени в цвят Peach Fuzz.
  • Вече се предлагат тефтери, планери, химикали и други аксесоари, с които ще можете да бъдете заобиколени от този цвят и у дома, и в офиса.

При плетивата

Peach Fuzz е лесен за комбиниране цвят. Може да бъде съчетан с черно за по-елегантно излъчване, или с по-пастелни тонове, за по-нежна визия.

Ето няколко предложения за прасковен цвят от нашите прежди. С тях можете да създадете неповторима дреха или аксесоар, с които да се наслаждавате на нежността на Peach Fuzz и да започнете новата година в крак с модните тенденции.

Линкове към Интернет магазина:

  1. Hug Me Fine
  2. Color Fluid
  3. Bamboo Queen
  4. Cotton Harmony

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *